קפה או תה

סדנת לוח חזון:
כל מה שצריך לדעת
סדנת לוח חזון:
כל מה שצריך לדעת

07.09.2022

ראש השנה הוא רק תירוץ, והכנת לוח חזון יכולה להיות פעילות עוצמתית ומהנה לכל מי שמשתתף בה. כך תעשו זאת נכון:

מתחשק לכם לציין את השנה החדשה במקום העבודה בפעילות מהנה עם משמעות? נמאס לכם מהרמת הכוסית הבסיסית ומחפשים להעשיר את עולם התוכן של העובדים? אם כן, סדנת לוח חזון היא בדיוק מה שאתם מחפשים.

אז מה זה למעשה לוח חזון? מדובר בכלי יצירתי שעוזר לממש את המציאות שאנחנו מזמנים לעצמנו בעזרת תמונות שאנחנו בוחרים. התמונות מבטאות את הרצונות והחלומות שלנו והן עושות בקלות ובמהירות את הדרך לתת המודע שלנו. די להביט מדי פעם בלוח החזון כדי להזכיר לעצמנו מה חשוב לנו ומה השאיפות שלנו, ומשם – לפעול להגשמתם.

מכיוון ששנה חדשה (עברית או אזרחית) היא זמן לעשות ריסטארט, לחשוב על מה שעברנו ולתכנן דברים להמשך, הפעילות הזאת יכולה להיות רלוונטית במיוחד לקראת ראש השנה, אבל לא רק. אפשר להכין לוח חזון בכל יום גיבוש שתבחרו ולהפוך אותו למעניין ועוצמתי במיוחד עבור כל עובד.

אז איך תפיקו עבור העובדים סדנה להכנת לוח חזון? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת:

הצטיידו מבעוד מועד בעיתונים, מגזינים, מספריים, דבק או נעצים, לוח לכל אחד (קנווס, קאפה או שעם לבחירתכם), דפים, עטים, טושים וניירות.

בקשו מהמשתתפים, טרם מועד הסדנה, לחשוב איך הם רואים את העתיד שלהם בכל תחום בחייהם? מה הם רוצים לשפר או לשנות? מהם החלומות שלהם? כדי להגיע מאורגנים מומלץ לרשום את הכל בנקודות, אפילו מילה בודדת, ולהגיע עם הרשימה לסדנה.

כעת מגיע השלב המעשי

בתחילת סדנת לוח החזון כנסו את כולם ודברו על החשיבות שבתמונות. חוש הראיה הוא הדומיננטי ביותר שלנו, ולכן התזכורת הוויזואלית של החלומות תיתן מוטיבציה להגשים אותם. במילים אחרות – הסבירו את הרציונל שבהכנת הלוח.

עברו על התחומים השונים בחיים כדי לסייע לעובדים להתמקד ולא "לפספס" דברים שהם רוצים לאחל לעצמם: משפחה, זוגיות, חיי חברה, כסף, הצלחה בעבודה, בריאות ועוד.

פרשו כמה שיותר עיתונים ומגזינים על הרצפה או על שולחן ובקשו מהנוכחים לדפדף בהם, למצוא ולגזור כמה שיותר תמונות שאומרות בשבילם, בלי מילים, את מה שהם מזמנים לעצמם. למשל, תמונה של זוג מאוהב תתאים למי שמחפש זוגיות; תמונה של בחור עם חליפה מהודרת יכולה ללכוד את תשומת לבו של מי שמבקש לשפר את מצבו הכלכלי וכו'.

הנחו אותם למצוא גם מילים בודדות וחזקות או משפטים קצרים מתוך כותרות בעיתונים שמדברות אליהם (בעברית או באנגלית), או לכתוב כמה בעצמם על דפים חלקים.

אחרי שבחרו תמונות, עכשיו זה הזמן לעצב את לוח החזון באמצעותן. כל עובד ידביק או יצמיד אל הלוח את התמונות בצורה של קולאז'.

הזמינו את העובדים לספר על הלוח שלהם, להסביר מה מסמלת כל תמונה עבורם ומה הם מאחלים לעצמם דרכה.

ציינו בפניהם את החשיבות באמונה שאפשר להשיג את המטרות שהציבו לעצמם ולהתקדם, כל פעם קצת, כדי להגיע למציאות שהם רוצים.

לאחר שהסתיימה עבודת היצירה והשיח עליה, כל אחד יחליט איפה ימקם את לוח החזון שלו. הדגישו כי המיקום צריך להיות נגיש ונוח כדי להיות תזכורת בולטת לשאיפות, האיחולים והחלומות שנעוצים או מודבקים על הלוח. עבור העובדים שיחליטו לתלות אותו בפינת העבודה שלהם, אתם יכולים להכניס תזכורת קבועה במייל מדי יום: עכשיו זה זמן לעצור לכמה דקות ולהתבונן בלוח החזון.

לסיכום, הכוח של הכלי הזה הוא בהתמקדות וההתבוננות של אחרי. אם הצעד הראשון הממשי בדרך להשגת המטרות הוא הכנת הלוח, הצעד השני הוא לגמרי באחריות כל עובד והוא, כמובן, כל מה שהם יעשו כדי לייצר את המציאות שהם מאחלים לעצמם.

בהצלחה!

הצילומים מתוך סדנת חיזוי טרנדים לצוות האתר "כלות אורבניות".

קרדיטים:

מנחות הסדנא: THE VISIONARY
צילום: מורן מעין
לוקיישן: קופיולה Copula